Proizvodi

Poljoprivredna zadruga Vrbnik

Sa 125 punopravnih članova, PZ Vrbnik ponosi se suvremenim proizvodima koje nastaju na plodnim Vrbničkim poljima. Mediteranska klima, sušna ljeta te kišovite jeseni zaslužni su za razvoj žlahtine bijele te ostalih autohtonih sorti Hrvatskog primorja.

Zlatna vrbnička žlahtina

Kvalitetno suho bijelo vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti

Sorta: žlahtina bijela

Berba se obavlja isključivo ručno

Prerada u pneumatskim prešama

Vinifikacija u inox posudama hladnom fermentacijom

Dozrijeva u inox posudama na temperaturi od 12°C

Boja prozirno-žuto-zelenkasta

Kristalna bistroća

Naglašeni voćni mirisi

Okus satenske mekoće, lagano i vrlo pitko vino

Gastro preporuka: plodovi mora i krčka janjetina

Zlatna vrbnička žlahtina
Grand Cru

Kvalitetno bijelo suho vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti

Sorta: žlahtina bijela

Berba grožđa se obavlja isključivo ručno

Prerada grožđa pneumatskom prešom

Vinifikacija u barique bačvama

Dozrijevanje u barique bačvama

Boja žuto-zelena i svijetla

Kristalna bistroća

Blagi miris, barique srednje spaljen, spojen s voćnim i cvjetnim mirisima, raskošan bouquet

Punoća okusa s blagom kiselošću i mekoćom

Gastro preporuka: bijela i plava riba, pršut, ovčji sir, krčka janjetina

Prošek

Slatko desertno vino

Tradicionalni proizvod PZ Vrbnik

Sorta žlahtina, prezrelo grožđe i koncentrirani mošt nakon dugotrajne fermentacije u hrastovim bačvama i višegodišnjim zrenjem nastaje slatki napitak zvan prošek

Gastronomska preporuka: presnec, povitica, tradicionalni vrbnički kolači, aperitiv i digestiv

Crno vino Namori

Mješavina autohtonih sorti: brajdica, sansigot, kamenina, debejan

Lagano pitko crno vino s izraženijom kiselošću

Neprenaglašeni intenzitet boje, aromatično, dominacija mirisa šumskog voća

Gastro preporuka: krčka janjetina, crveno meso, janjeći gulaš

Pjenušac Valomet

Proizveden tradicionalnom metodom fermentacije u boci

Bazno vino je žlahtina

Fermentacija na 12℃

Odležavanje u boci od 1 do 2 godine

Pjenušac Valomet sadrži sortni karakter baznog vina uz blagu dominaciju mirisnih komponenti nastalih odležavanjem na kvascima

Gastro preporuka: školjke kamenice, plodovi mora, aperitiv, a odličan je i u solo kombinaciji jer je lagan, pitak i blage kiselosti

Pjenušac Valomet podmorski

Nakon proizvodnje i buteljiranja u podrumu PZ Vrbnik, pjenušac se potapa u more na 32 m dubine, gdje na konstantnoj temperaturi, u tami i tišini fermentira i zrije na tajnoj lokaciji sjeveroistočnoga dijela otoka Krka

Valomet je domaći izraz za stijenu o koju se razbija morski val

Ovaj čarobni napitak iz boce koju je more ukrasilo podmorskom florom i faunom neodoljiv je za piće, kao i poklon dragoj osobi

Svaka boca je raritet

Pjenušac Valomet rose