Poljoprivredna zadruga Vrbnik
Sa 125 punopravnih članova, PZ Vrbnik ponosi se suvremenim proizvodima koje nastaju na plodnim Vrbničkim poljima. Mediteranska klima, sušna ljeta te kišovite jeseni zaslužni su za razvoj žlahtine bijele te ostalih autohtonih sorti Hrvatskog primorja.

Zlatna vrbnička žlahtina
Kvalitetno suho bijelo vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti
Sorta: žlahtina bijela
Berba se obavlja isključivo ručno
Prerada u pneumatskim prešama
Vinifikacija u inox posudama hladnom fermentacijom
Dozrijeva u inox posudama na temperaturi od 12°C
Boja prozirno-žuto-zelenkasta
Kristalna bistroća
Naglašeni voćni mirisi
Okus satenske mekoće, lagano i vrlo pitko vino
Gastro preporuka: plodovi mora i krčka janjetina
Zlatna vrbnička žlahtina
Grand Cru
Kvalitetno bijelo suho vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti
Sorta: žlahtina bijela
Berba grožđa se obavlja isključivo ručno
Prerada grožđa pneumatskom prešom
Vinifikacija u barique bačvama
Dozrijevanje u barique bačvama
Boja žuto-zelena i svijetla
Kristalna bistroća
Blagi miris, barique srednje spaljen, spojen s voćnim i cvjetnim mirisima, raskošan bouquet
Punoća okusa s blagom kiselošću i mekoćom
Gastro preporuka: bijela i plava riba, pršut, ovčji sir, krčka janjetina


Prošek
Slatko desertno vino
Tradicionalni proizvod PZ Vrbnik
Sorta žlahtina, prezrelo grožđe i koncentrirani mošt nakon dugotrajne fermentacije u hrastovim bačvama i višegodišnjim zrenjem nastaje slatki napitak zvan prošek
Gastronomska preporuka: presnec, povitica, tradicionalni vrbnički kolači, aperitiv i digestiv
Crno vino Namori
Mješavina autohtonih sorti: brajdica, sansigot, kamenina, debejan
Lagano pitko crno vino s izraženijom kiselošću
Neprenaglašeni intenzitet boje, aromatično, dominacija mirisa šumskog voća
Gastro preporuka: krčka janjetina, crveno meso, janjeći gulaš


Pjenušac Valomet
Proizveden tradicionalnom metodom fermentacije u boci
Bazno vino je žlahtina
Fermentacija na 12℃
Odležavanje u boci od 1 do 2 godine
Pjenušac Valomet sadrži sortni karakter baznog vina uz blagu dominaciju mirisnih komponenti nastalih odležavanjem na kvascima
Gastro preporuka: školjke kamenice, plodovi mora, aperitiv, a odličan je i u solo kombinaciji jer je lagan, pitak i blage kiselosti
Pjenušac Valomet podmorski
Nakon proizvodnje i buteljiranja u podrumu PZ Vrbnik, pjenušac se potapa u more na 32 m dubine, gdje na konstantnoj temperaturi, u tami i tišini fermentira i zrije na tajnoj lokaciji sjeveroistočnoga dijela otoka Krka
Valomet je domaći izraz za stijenu o koju se razbija morski val
Ovaj čarobni napitak iz boce koju je more ukrasilo podmorskom florom i faunom neodoljiv je za piće, kao i poklon dragoj osobi
Svaka boca je raritet

