Poljoprivredna zadruga Vrbnik
Sa 125 punopravnih članova, PZ Vrbnik ponosi se suvremenim proizvodima koje nastaju na plodnim Vrbničkim poljima. Mediteranska klima, sušna ljeta te kišovite jeseni zaslužni su za razvoj žlahtine bijele te ostalih autohtonih sorti Hrvatskog primorja.
Više od stoljeća nagrađivano vino
379.000
godišnje prodanih boca
1
vrsta grožđa
126
obitelji odnjegovalo

Zlatna vrbnička žlahtina
Kvalitetno suho bijelo vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti
Sorta: žlahtina bijela
Berba se obavlja isključivo ručno
Prerada u pneumatskim prešama
Vinifikacija u inox posudama hladnom fermentacijom
Dozrijeva u inox posudama na temperaturi od 12°C
Boja prozirno-žuto-zelenkasta
Kristalna bistroća
Naglašeni voćni mirisi
Okus satenske mekoće, lagano i vrlo pitko vino
Gastro preporuka: plodovi mora i krčka janjetina
Više od stoljeća nagrađivano vino
10.000
godišnje prodanih boca
1
vrsta grožđa
126
obitelji odnjegovalo

Zlatna vrbnička žlahtina
Grand Cru
Kvalitetno bijelo suho vino s oznakom ZOI, zaštićena oznaka izvornosti
Sorta: žlahtina bijela
Berba grožđa se obavlja isključivo ručno
Prerada grožđa pneumatskom prešom
Vinifikacija u barique bačvama
Dozrijevanje u barique bačvama
Boja žuto-zelena i svijetla
Kristalna bistroća
Blagi miris, barique srednje spaljen, spojen s voćnim i cvjetnim mirisima, raskošan bouquet
Punoća okusa s blagom kiselošću i mekoćom
Gastro preporuka: bijela i plava riba, pršut, ovčji sir, krčka janjetina
Više od 3 decenije nagrađivano vino
3.300
godišnje prodanih boca
1
vrsta grožđa
126
obitelji odnjegovalo

Pjenušac Valomet
Proizveden tradicionalnom metodom fermentacije u boci
Bazno vino je žlahtina
Fermentacija na 12℃
Odležavanje u boci od 1 do 2 godine
Pjenušac Valomet sadrži sortni karakter baznog vina uz blagu dominaciju mirisnih komponenti nastalih odležavanjem na kvascima
Gastro preporuka: školjke kamenice, plodovi mora, aperitiv, a odličan je i u solo kombinaciji jer je lagan, pitak i blage kiselosti
Više od stoljeća nagrađivano vino
2.000
godišnje prodanih boca
1
vrsta grožđa
126
obitelji odnjegovalo

Slatko desertno vino
Tradicionalni proizvod PZ Vrbnik
Sorta žlahtina, prezrelo grožđe i koncentrirani mošt nakon dugotrajne fermentacije u hrastovim bačvama i višegodišnjim zrenjem nastaje slatki napitak
Gastronomska preporuka: presnec, povitica, tradicionalni vrbnički kolači, aperitiv i digestiv
Više od 3 decenije nagrađivano vino
3.000
godišnje prodanih boca
1
vrsta grožđa
126
obitelji odnjegovalo

Pjenušac Valomet Rose
Proizveden tradicionalnom metodom fermentacije u boci
Bazno vino je žlahtina
Fermentacija na 12℃
Odležavanje u boci od 1 do 2 godine
Pjenušac Valomet sadrži sortni karakter baznog vina uz blagu dominaciju mirisnih komponenti nastalih odležavanjem na kvascima
Gastro preporuka: školjke kamenice, plodovi mora, aperitiv, a odličan je i u solo kombinaciji jer je lagan, pitak i blage kiselosti